Horváthné Vass Diána csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 3 db alma
- fahéj
- 4 tojás
- 4 ek almalé
- 8 csapott ek liszt
Elkészítés:
Az almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn és megszórjuk fahéjjal. A tojásokat szétválasztjuk. Kinyomjuk az alma levét. Felverjük a tojás fehérjét majd a sárgát is. A sárgájához adjunk hozzá az almalevet. Kevés tojásfehérjét hozzákeverünk a sárgájához majd ebbe kanalanként adagoljuk a lisztet (egyesével keverés közben). A maradék tojásfehérjét lassan belekeverjük,úgy hogy az ne törjön meg.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntötjük és 175 °c kb 10-15 percig sütjük. Melegen feltekerjük.
A lereszelt almát feltesszük lassú tűzön kis vízzel főni vagy ha sok leve maradt az almának, akkor nem kell víz. Botmixerrel pürésítjük.
Tipp:
Ha almás piskótát csinálunk akkor csak hozzákeverjük a lereszelt almát és kisütjük.