Vasy Orbán Katalin csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
- 1 tojást
- 10 dkg nádcukorral
- 17 dkg darás lisztet/ rétesliszt
- fél dl olajat
- 1 tk (foszfátmentes) sütőport
- fahéj
- 3 db alma
Elkészítés:
A tojást a nádcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a fahéjat és jól összekeverjük. Ehhez adjuk hozzá az almákat reszelve. Kilisztezett 21×16 cm tálban 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, megkenjük egy kis sárgabarack lekvárral és apróra vagdalt dióval megszórjuk
Tipp:
Az almák levét nem kell kinyomkodni, mert , így lesz “szaftos” a süti. A süti tetejére csokimázat is készíthetünk.