Vasy Orbán Katalin csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
- 1 tojás
- Fél doboz (kb 125g) lágy/krém/kenhető túró
- Fél dl olaj
- 1 csipet só
- 1 csomag (8g) bourbon vaníliás cukor
- 20 dkg rétesliszt
- 1 tk foszfátmentes sütőpor
- eper
- alma
Elkészítés: A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk, és pihenni hagyjuk. A pihentetés alatt előkészítjük a tölteléket. Az epret és egy fél almát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd az almát 1 evőkanál nádcukorral és egy kis fahéjjal összekeverjük. A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és rátesszük a gyümölcsöket, megszórjuk a fahéjas cukorral, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével, villával megszurkáljuk és 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.