Almás-epres kalács

recept leírása

Vasy Orbán Katalin csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • Fél doboz (kb 125g) lágy/krém/kenhető túró
  • Fél dl olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag (8g) bourbon vaníliás cukor
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 tk foszfátmentes sütőpor
  • eper
  • alma

Elkészítés: A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk, és pihenni hagyjuk. A pihentetés alatt előkészítjük a tölteléket. Az epret és egy fél almát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd az almát 1 evőkanál nádcukorral és egy kis fahéjjal összekeverjük. A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és rátesszük a gyümölcsöket, megszórjuk a fahéjas cukorral, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével, villával megszurkáljuk és 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek
1 éves kortól adható püré

Karalábé és édesburgonya püré

Paella

Farsangi fánk gyerekeknek

Bababarát fánk