Utazás babával repülőn

Repülés a babával

Ha arra szánjuk el magunkat, hogy repülővel utazunk, és visszük magunkkal a babát is, bizony jól meg kell gondolni, miket csomagolunk a kézipoggyászba. Összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, de lehetőséged van több ponton bővíteni a listát a saját igényeteknek megfelelően.

Néhány jótanács, mire figyelj a repülős utazásoknál:

  • A repülőkön lévő légkondicionáló rendszerek szárítják a levegőt, ezért fontos, hogy a baba hidratált maradjon. Vigyél magaddal elegendő mennyiségű innivalót, és töröld át többször az arcocskáját tiszta vízzel átitatott puha törölközővel.
  • Ha az utazás hosszabb időt vesz igénybe, gondoskodj az etetésről. Vigyél magaddal elegendő mennyiségű táplálékot, cumisüveget vagy cumisüvegtartót, amelyeket könnyen hozzáférhető helyen tarts. A légiutaskísérők mindenben segítenek, ne félj hozzájuk fordulni. Megmelegítik a tápszert, elmossák az üveget, stb. Nincs kínos kérdés vagy kérés, semmiért ne szégyelld magad!
  • Ügyelj arra, hogy a baba kényelmesen legyen a repülőn. Hozz magaddal párna- vagy ágybetétet, hogy nyugodt alvást biztosíts, valamint olyan ruhákat, amelyek komfortosak és könnyen válthatók.
  • A repülőgépek fel- és leszállásakor nyomásváltozás következik be, amely zavarhatja a baba füleit. Használj csecsemő fülhallgatót vagy cumit, hogy csökkentsd a nyomás okozta kellemetlenségeke
  • Vigyél magaddal elegendő mennyiségű pelenkát, nedves törlőkendőt és kéztisztító gélt. Fontos, hogy tartsd tisztán a babát és a környezetét az utazás során.

Ezek az alapvető szempontok segítenek, hogy kellemes és biztonságos legyen a babával való repülés. Ne felejtsd, hogy minden baba más, ezért igazodj a saját gyermeked igényeihez és kényelméhez a repülés során, mert nem biztos, hogy ami másoknál bejött, az nálatok is be fog. Nagyon fontos, hogy ha a baba már totyogós, ne engedd négykézláb mászkálni a repülőn, mert a padlószőnyeg rettentően piszkos, még akkor is, ha naponta többször takarítják.

Jó utazást, biztonságos nyaralást kívánunk Nektek!

További érdekes blogbejegyzéseket találsz a weboldalon -> Blog | ManóMenü

Hozzátápláláshoz szükséges eszközöket keresel? Nézz szét webshopunkban: www.shop.manomenu.hu

ALAPANYAG KISOKOS