
Hozzávalók:
Főzelék:
- 500g mirelit borsó
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 szál sárgarépa
- Fél édesburgonya a sűrítéshez
- 2 ek olaj
Fasírt:
- 400g csicseriborsó / főzve, vagy üveges/
- 1 kisebb fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- Zöldfűszerek / oregano, petrezselyem
- 2 tojás
- Só
- 2 ek zsiradék
- 2-3 ek zabpehely
Elkészítés:
A répát és a hagymát összevágjuk majd az olajon megpároljuk. Pár perc múlva hozzátesszük a borsót majd 5-10 percig tovább pároljuk. Ezután felöntjük vízzel ( ha van leveslé lefagyasztva az még jobb)
Friss zöldfűszerrel és sóval ízesítjük (petrezselyem és bazsalikom)
Mikor elkészült pürésített édesburgonyával sűrítjük.
A csicseriborsót aprítjuk géppel, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot. Zsemlemorzsába hempergetjük, majd olajozott sütőpapírra tesszük, majd picit megkenjük olajjal. Sütőben megsütjük, majd mielőtt kivesszük, reszelt sajttal megszórjuk ( ezt bele is keverhetjük)