TONHALAS-SAJTOS-SÜLT TÉSZTA

recept leírása

Gergán Adrienn csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:
  • 300 g tészta
  • 3 ek búzafinomliszt
  • 500 ml tej
  • 2 kv. kanálmustár
  • 50 g vaj
  • 100 g fagyasztott borsó
  • 100 g kukorica
  • 2 db tonhalkonzerv
  • ízlés szerint só
  • 200 g reszelt sajt
Elkészítés:

A tésztás sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd addig keverjük, amíg kásás állagú nem lesz. Ezután felöntjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a mustárt, alaposan elkeverjük, majd 3 percig főzzük. A tésztát elkeverjük a tonhallal, borsóval, kukoricával, majd ráöntjük a mártást. Elkeverjük, sütőtálba tesszük és megreszeljük a reszelt sajttal.180 fokon aranyszínűre sütjük.

 

Tipp:

Érdemes  a borsóból és a kukoricából is nagyobb mennyiséget beletenni.

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Vöröslencsés krémleves

Húsvéti mézeskalács

Töltött répás finomság