Etl Virág csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 tojás
20 dkg fagyasztott spenót
1,5–2 dl víz
Só, bors
20 dkg sovány bacon
25 dkg csiperke gomba
Kapor,
Főző tejszín

Elkészítés:
A fagyasztott spenótot hagyjuk kiengedni, majd gyengéden kinyomkodjuk. A liszttel, a tojásokkal és 1,5 dl vízzel tésztává összedolgozzuk, sózzuk, ha szükséges, akkor még egy kis vizet adunk hozzá, hogy sűrű, de még folyós állagú legyen. Egy fazékban vizet forralunk, sózzuk, a spenótos tésztát nokedliszaggatóval a lobogó vízbe szaggatjuk adagonként, egyszerre ne főzzünk túl sokat, mert a tészta visszahűti a vizet. Pár percet hagyjuk főni, szűrőkanállal kiemeljük, tálba tesszük, és melegen tartjuk, míg az összes nokedlit megfőzzük. Fokhagymás olíva olajban forgatjuk. Kevés vajat olvasztunk, hozzáadjuk a gombát, majd 1-2 perc múlva a csíkozott bacont. Fűszerezzük, majd kb 6-7 perc után felengedjük tejszínnel.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This