Tészta hozzávalók:
45 dkg liszt /durum és tk/
2,5 dkg friss élesztő
2 dl langyos víz
4 kanálnyi olívaolaj
1 kiskanálnyi cukor
Só ízlés szerint
Feltét:
Paradicsomszósz /paradicsom, hagyma, bazsalikom/
Mizo trappista sajt
Kézműves sonka
Több fajta paradicsom
Póréhagyma
Bazsalikom
Kukorica

Elkészítés:
A vizet éppen csak meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk (8-10 perc). A lisztet keverőtálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős vizet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk – azaz kovászt készítünk. Kevés lisztet a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc). Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk, majd addig dagasztjuk (akár kézi robotgép spirálbetétjével), amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc). Ha megkelt a tészta lisztezett deszkán átgyúrjuk és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.Asütőformát olajjal kikenjük, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizzaszósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, sonkával, bazsalikomot és reszelt Mizo trappista sajtot szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

 

Pin It on Pinterest

Share This