Kovács Szilvia – Bulgursaláta grillezett zöldségekkel
Hozzávalók (4 adag)
10dkg bulgur vagy tarhonya
- 1 kávéskanál só
- 1 nagy cukkini felkockázva
- 1 közepes padlizsán, felkockázva
- 1 kaliforniai paprika piros
- 2 lilahagyma
- olívaolaj a sütéshez
- 4 evőkanál olívaolaj
- fél citrom leve
- 12 szem fekete olajbogyó
- fél csokor menta, finomra aprítva
- fél csokor koriander, finomra aprítva
- fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
A bulgurt vagy tarhonyát lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adhatunk egy csipet sáfrányt. Közben a felkockázott cukkinit, padlizsánt, a cikkekre vágott lilahagymát, és a feldarabolt kaliforniai paprikát egy tálba tesszük. Bőven meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, ésj ól átforgatjuk a zöldségeket az olajban. Egy sütőpapírral lefedett sütőlapra terítjük őket, lehetőleg úgy, hogy a különböző zöldségek ne érjenek össze. Előmelegített sütőben 220-230 C fokon 25-30 percig sütjük. A kifőtt bulgurt vagy tarhonyát leszűrjük, összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, citromlével, a római köménnyel, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük az olajbogyót, a sült zöldségeket, végül a felaprított zöldfűszereket.
