
Bodaki-Fürstinger Anita csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók: (cukkinifőzelék)
- Cukkini
- Vöröshagyma
- Bazsalikom
- Só
- Fokhagyma
- Teljes kiőrlésű liszt vagy Durum liszt
- Tejföl
Elkészítés: A vöröshagymát lepirítjuk, majd hozzátesszük a kockára vágott cukkinit, sót, bazsalikomot, fokhagymát. Kis vizet teszünk hozzá (ellepje a cukkinit) és addig főzzük, míg a cukkini megpuhul. kb 10 perc. Ezután a tejföllel és a liszttel habarást készítünk, és így sűrítjük a főzelékünket.
Hozzávalók: (tojás ropogós)
- 5 db főtt tojás
- 2db nyers tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- zsemlemorzsa
- só
- oregánó
- petrezselyem
- szezámmag
Elkészítés: A főtt tojásokat lereszeljük, majd hozzáadjuk a sajtot és a fűszereket ízlés szerint. Ezután beletesszük a nyers tojásokat, és annyi zsemlemorzsát amivel formázható állagot kapunk. Kis pogácsa formákat készítünk, amit szezámmagos morzsába forgatunk, majd kevés olajban kisütünk.
Tipp: A cukkini főzeléket önmagával is sűríthetitek egy botmixer segítségével, így elhagyható a habarás. Ha a hagyma pirítása közben tesszük bele a sót, akkor el tudjuk kerülni hogy odakapjon az edény aljára.