Hozzávalók:
- 0.5 kg sütőtök (kb., sütve, pürésítve)
- 150 g zabliszt
- 2 ek nádcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 db tojás
- 3 dkg vaj (olvasztott)
- Csipet só
A sütőtököt félbevágjuk, egy tepsibe rakjuk, és 200°C-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Amikor a sütőtök megsült, akkor kikaparjuk a húsát egy tálba, és botmixer segítségével lepürésítjük.
Közben a lisztet összekeverjük a fahéjjal, hozzáadjuk a nádcukrot, sütőport, vaníliás cukrot, és jól elkeverjük.
A sütőtökpürébe rakunk egy tojást, és habverővel kikeverjük, majd a masszát a liszthez öntjük, és addig keverjük, míg egyneművé nem válik.
Ekkor meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és megszórjuk sóval. Majd ezt is jól átkeverjük.
Vajjal kikenünk egy muffinformát, és kanál segítségével belemerjük a lisztes-sütőtökös masszát.
Az egészet betesszük 30 percre a 200°-ra előmelegített sütőbe.