
Sinku Nikolett csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 tojás
- 4 kanál liszt
- 4 kanál cukor ( mézzel/bármilyen cukorral helyettesíthető)
- foszfát mentes sütőpor
- langyos víz
Krémhez:
- 2 nagy pohár joghurt (görög joghurt/ bármilyen gyümölcsjoghurt)
- 2 csomag zselatinfix
- 15 dkg porcukorral
- 3 dl tejszínhabot
- málna
Díszítéshez:
- fehér csokoládé
- színes cukorka
- babapiskóta
- 2 dl cukrászhab
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet és a langyos vizet felváltva hozzáadjuk. Majd lisztezett tepsiben 200 fokon kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A joghurotot , a zselatinfixet és a porcukrot összekeverjük. A tejszínhabot felverjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A tortaformában levő piskótára öntjük az elkészült krém felét, ráhalmozzuk a gyümölcsöt majd a krém másik felét is rátesszük.. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni.
Díszítés:
Babapiskóta egyik felét olvasztott fehér csokiba mártjuk majd színes cukorba forgatjuk. Az elkészült díszített babapiskótákat sütőpapíron szárítjuk. A cukrászhabot felverjük majd ez elkészült habbal megkenjük a tortánkat körbe majd erre illesszük a babapiskótákat.
Tipp:
A babapiskóták végét hogy akkora legyen mint a torta magassága. Díszítésnek smartiest dr oetker konfekti cukorkát használhatunk. Érdemes a babapiskótákat aznap elkészíteni amikor a tortát összeállítjuk, mert így a színes cukorka szemek nem fognak elfolyni.