Szezonális finomságok – málna, mikortól adható

Néhány tudnivaló erről az isteni gyümölcsről.

 ✅ Természetesen a málna is egy igazi vitaminbomba – tele van C-vitaminnal, antioxidánssal és flavonoiddal (kiváltképpen a jó érett szemek), de van benne sok B1-, B2-vitamin és A-provitamin is. Az ásványok és nyomelemek közül pedig kiemelkedik a kalcium, a kálium, a magnézium és a vastartalma.

Gyakori kérdés, hogy málna mikortól adható a babának?

Itthon még tartja magát a tévhit, hogy a málnát csak 1 éves kor után lehet kínálni, ezért sokan nem merik idejekorán bevezetni a babák étrendjébe.

Ezzel szemben az igazság az, hogy akár már 6 hónapos kor után is adható. Amiért én picit várnék vele, az amiatt van, hogy puha és magos állaga miatt sok babának nem lopja be magát azonnal a szívébe, így mi picit későbbre tettük a hozzátáplalási táblázatunkban.

 Érdemes azonban próbálkozni vele, hiszen egy rendkívül változatosan adható finomság: kínálhatjuk magában, feldobhatunk vele más ételeket (például natúr joghurtot), vagy akár készíthetünk belőle bababarát dzsemmet is. Ennek receptje igazán egyszerű: felfőzzük picit a málnát, majd chia maggal, vagy pici zselésítővel sűrítjük. Mivel azonban ez a verzió nem tartalmaz semmiféle tartósítót, ügyeljünk rá, hogy 1-2 nap alatt elfogyjon!

 A gyümölcs önmagában pürésítve (esetleg picit édesítve) és lefagyasztva remek bababarát “fagyi” is lehet, ehhez szeretettel ajánlom a saját fagyikészítő szettünket!   https://bit.ly/3hCx8LZ

A weboldalon számtalan málnás receptet találsz -> ManóMenü málnás receptek

Forrás:

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/malna_meglepetesek_a_piros_bogyorol/20070716122627

https://femina.hu/gyerek/malna_jotekony_hatasai/

https://www.naturalap.hu/?alap=vitaminok&vitaminok=malna

ALAPANYAG KISOKOS