Néhány tudnivaló erről az isteni gyümölcsről.
Természetesen a málna is egy igazi vitaminbomba – tele van C-vitaminnal, antioxidánssal és flavonoiddal (kiváltképpen a jó érett szemek), de van benne sok B1-, B2-vitamin és A-provitamin is. Az ásványok és nyomelemek közül pedig kiemelkedik a kalcium, a kálium, a magnézium és a vastartalma.
Gyakori kérdés, hogy málna mikortól adható a babának?
Itthon még tartja magát a tévhit, hogy a málnát csak 1 éves kor után lehet kínálni, ezért sokan nem merik idejekorán bevezetni a babák étrendjébe.
Ezzel szemben az igazság az, hogy akár már 6 hónapos kor után is adható. Amiért én picit várnék vele, az amiatt van, hogy puha és magos állaga miatt sok babának nem lopja be magát azonnal a szívébe, így mi picit későbbre tettük 11.-12. hónapos korban javasoljuk a bevezetését.
Érdemes azonban próbálkozni vele, hiszen egy rendkívül változatosan adható finomság: kínálhatjuk magában, feldobhatunk vele más ételeket (például natúr joghurtot), vagy akár készíthetünk belőle bababarát dzsemmet is. Ennek receptje igazán egyszerű: felfőzzük picit a málnát, majd chia maggal, vagy pici zselésítővel sűrítjük. Mivel azonban ez a verzió nem tartalmaz semmiféle tartósítót, ügyeljünk rá, hogy 1-2 nap alatt elfogyjon!
A gyümölcs önmagában pürésítve (esetleg picit édesítve) és lefagyasztás után is remekül felhasználható, akár egy zabpehellyel.
Receptajánló: Málnás kókuszos zabpehely

Hozzávalók: zabpehely, tej, málna, kókuszreszelék, tetejére darált lenmag
Elkészítés lépései: A zabpelyhet forró tejjel, növényi tejjel vagy vízzel forrázd le. Pár perc múlva keverd hozzá a málnát és kevés kókuszreszeléket. A tetejére szórhatunk egy kevés darált lenmagot.
Ha további kérdésed van gyermeked táplálásával kapcsolatban, keresd szakértőinket: ManóMenü/tanácsadás-oktatás
Prémium minőségű termékeinket itt találod: shop.manomenu.hu
Forrás: