Neked fontos az egészséged, vagy csak úgy teszel?

Te mit teszel az egészségedért? Valóban törődsz vele, vagy csak úgy mondod? Csatlakozz te is a ManóMenü küldetéséhez és varázsold egészségessé otthonodat!

 Neked fontos az egészséged, vagy csak úgy teszel?

Április 7. 1948 óta hivatalosan is Egészségügyi Világnap. A ManóMenünek és ezáltal természetesen nekem is ez egy nagyon fontos nap. Tudom, sokszor már elcsépeltnek tűnik az egészséget hangoztatni, de hiszem, hogy akkor sem lehet eleget.

Ahogy látom, valami ugyan már megmozdult az emberekben, hiszen egyre többen akarnak jobban lenni, jól és egészségesen élni, de még mindig nem elegen. Ameddig gombamódra szaporodnak a gyorsétkezdék és van is rájuk kereslet, addig nem ülhetünk nyugodtan és tétlenül. Nem véletlenül írtunk az alultápláltságról is, amely szintén az egészségtelen ételek miatt bekövetkezett igen veszélyes állapot. Főleg a gyermekekre nézve.

Az Egészségügyi Világnap a ManóMenü szemével nézve

Természetesen az Egészségügyi Világnap nemcsak az étkezésről szól, hanem sok olyan egyéb összetevőről, amely a boldogulásunkat szolgálja.

  • Ilyenkor emlékezünk meg a biztonságos anyaságról amely sokaknak a Földön csak álom,
  • ennek kapcsán igyekszünk felhívni az emberek figyelmét a különböző betegségekre,
  • ezen a napon újra és újra hangoztatjuk, mennyire fontos lenne, hogy minden ember a világban hozzájuthasson az alapvető egészségügyi ellátáshoz,
  • és természetesen ilyenkor ünnepeljük a WHO (Egészségügyi Világszervezet) születésnapját is, amely az ENSZ szakosított intézményeként 71 éve ezen a napon kezdte meg működését.

Anyaként és szakmámból adódóan is érzékenyen érint minden olyan téma, amely az egészséggel, az egészségüggyel kapcsolatos. Gyakran tudatosítom is magamban, milyen szerencsések vagyunk, hogy vannak szakorvosaink, szakembereink, akik azért dolgoznak, hogy nekünk jobb legyen.

 Becsüljük meg az egészségünket!

Ahogy a bemutatkozásomból tudhatod, engem is a tettvágy, a segíteni akarás fűtött akkor, amikor a Manó Menüt létrehoztam. A megfelelő étkezés – ahogy írtam már – kulcsfontosságú ahhoz, hogy minőségi életet élhessünk. Mindez pedig fokozottan igaz a gyermekeink táplálására.

Tudom, hogy nagyon sok még a tennivalónk a hazai egészségügyben, de szeretném, ha már most is megbecsülnénk, amink van:

  • hogy eljuthatunk orvoshoz,
  • hogy van lehetőségünk kivizsgálásokra,
  • hogy hozzájuthatunk különböző gyógymódokhoz,
  • és nem utolsósorban minden olyan szolgáltatáshoz és ételhez, amely az egészségünket szolgálja.

Hány és hány ember él lehetetlen körülmények között, orvosi segítség, élelmiszer és víz nélkül! Ők nem tehetnek semmit a saját egészségükért, gyógyulásukért. Mi viszont törődhetnénk magunkkal, mégsem tesszük. Tudom, a pénz nagy úr, és nem mondom, hogy nem nehezíti meg a dolgunkat. De vannak jó, olcsó, sőt ingyenes szolgáltatások, lehetőségek, amelyekkel élhetnénk, ha akarnánk. A ManóMenü applikációja, kisokosai is ilyenek.

 A ManóMenü egészségügyi küldetése

Egyik legfontosabb küldetésünk pedig éppen az, hogy felhívjuk a figyelmet a saját és gyermekeink egészségre nevelésének fontosságára. Ezért foglalkozunk a hozzátáplálással, amelyben sok esetben mi is a WHO ajánlásából kiindulva alkottuk meg a lehető legjobb és legkövethetőbb tanácsokat.

Csatlakozz küldetésünkhöz, légy a FB-csoportunk tagja és hirdesd az egészségre nevelés fontosságát. Ha pedig segítenéd a munkánkat, a Webshopban számos olyan hasznos, praktikus és környezetbarát kincsre bukkanhatsz, amelynek megvásárlásával ezt megteheted. Nem beszélve arról, hogy így otthonodat is tudatosan egészségesebbé varázsolhatod.

Köszönöm, hogy velünk vagy.

További érdekes blogbejegyzéseket találsz a weboldalon -> Blog | ManóMenü

ALAPANYAG KISOKOS