Mit tegyél, hogy a gyermeked megszeresse a salátát? 

A sok zöldség egy kupacba halmozva a legtöbb gyermeknek nagy mumus, pedig nem kellene így lennie! A friss, ropogós levelek tele vannak vitaminokkal és rosttal, ezért bizony érdemes egy picit dolgozni a népszerűsítésén!

❗️Segítek, hogy hogyan! 

 Kezdd kicsiben! Kerüljön mindig csak egy kicsi mennyiség a tányér mellé, egy külön kis tálkában. Kínáld minél többször, minél több fogáshoz!

 Légy kitartó! Ugye emlékszel, hogy egyes kutatások szerint van olyan étel, amivel gyermekünknek akár 50-szer is találkoznia kell, mire úgy dönt, hogy ad neki egy esélyt? Légy türelemmel Anya!

 Tedd kívánatossá! Lássuk be, a saláták többségének elég semleges íze van, így nem csoda, ha a picik nem gerjednek rá. Érdemes ezért feldobni valami ízletes (házilag készített) öntettel, vagy pirított kenyérkockával! Ha beválik, idővel lehet az arányokkal játszani: kevesebb kruton és több zöld kerüljön a tányérba!

 Csakis frissen kínáld! A szottyadt, kétes állagú és színű leveleket mi felnőttek se fogyasztjuk lelkesen. Ügyelj rá, hogy gyermeked friss, roppanós étellel találkozzon!

 Mutass jó példát – ebben is! Tedd a szívedre a kezedet! Te magad elegendő mennyiségű zöldet eszel? A salátának nem kell diétás főétkezésnek lennie, bátran fogyaszd bármelyik fogás mellé kiegészítőnek! Ha Te rendszeresen és örömmel fogyasztod ezt a vitamin bombát, a gyermeked is nagyobb érdeklődést mutat majd iránta!

 Ne erőltesd, ne tukmáld! Tedd oda a salátát minden lehetséges étkezéskor, de próbálj meg közömbösen reagálni,akár siker koronázza a próbát, akár nem. Az erőszakoskodás, nyaggatás felesleges feszültséget és drámát szül – csupa olyasmit, amit nem szeretnél az étkezéssel párosítani. Igaz?

Számtalan salátás receptet találsz a honlapon, ha inspirációra vágysz kattints az alábbi linkre -> salátás receptek.

Hozzátápláláshoz szükséges eszközöket keresel? Nézz szét webshopunkban: www.shop.manomenu.hu

ALAPANYAG KISOKOS