Mi kerüljön az adventi naptárba?

11 nap múlva december elsejét írunk, és elindul a karácsonyi készülődés.

Nekünk szülőknek is nagy élmény ez az időszak, hiszen gyermekünkön keresztül újra átéljük azt a csodára való várakozást, amit már talán rég elfeledtünk. Ilyenkor minden kicsit lelassul, picit jobban átjárja a szeretet.

Ez a csodás hagyomány egy édesanya ötlete alapján terjedt el, aki kisfiának szerette volna még izgalmasabbá tenni a karácsonyi várakozás időszakát, ezért 24 napon keresztül egy-egy csokoládéval ajándékozta meg.

Persze ma már ez is picit modernebben zajlik, és valljuk be éppen elég, édesség kerül a Mikulástól a kis csizmákba, így talán nem is árt, ha kreatívabbak vagyunk az adventi naptár 24 aprócska ajándékát illetően.

Most összegyűjtöttük neked, hogy a ManóMenü kreatív anyukái, mit tesznek a gyermekeik adventi naptárjába.

Aprócska játékok: jojó, nyomda, puzzle (több napra elosztva), ablakfestő zsírkréta, Lego (több napra elosztva), betlehemhez szükséges figurák alkatrészek, gyurma, hajgumi, hajcsat, matrica, filcállatkák, újjbáb, lufi, memória kártya, kis műanyag állatkák, kisautó, színes ceruza, stb.

Élmény ajándékok: Minden napra egy közös program, vagy élmény, amit a gyerekkel együtt valósítasz meg. Ilyen például a közös délutáni süti sütés, ágyban reggelizés, egész nap pizsiben, otthoni bábszínház, minden napra egy mese, dal vagy mondóka, stb. Csupa olya dolog, amit nagyon szeretne a gyermeked, és a lényeg, a vele töltött idő, és a közös élmény.

Finomságok: Természetesen ne hagyjuk ki az édességet sem, ha nagyon szereti a gyermek, de próbáljuk meg egészségesebb formában belecsempészni az ablakocskák mögé. Lehet például finom házi keksz, aszalványok, olajos magvak, házi gumicukor, házi műzli, stb.

Milyen kortól érdemes adventi naptárat készíteni? Abban egyetértettünk, hogy 2-3 éves kor között jön el az az idő, amikor már nagyjából megérti mi is történik. Amikor várja azt az alkalmat a nap végén vagy elején, amikor kinyithatja a következő ablakocskát, és jön a meglepetést.

Ha a gyermeked, vagy unokád elmúlt 2-3 éves akkor még nem késő beszereznek a hozzávalókat, és együtt várni a karácsonyt!

Tipp: Apával közösen Ti is készítsetek magatoknak élmény Adventi naptárt! Biztosan jó móka lesz

Pin It on Pinterest

Share This