Kendermag a hozzátáplálásban? Szabad, vagy nem szabad?

✅ Természetesen SZABAD, hiszen – a közhidelemmel ellentétben – semmilyen kártékony, esetleg tudatmódosító hatása nincs! Sőt! Megéri a konyhában kéznél tartani (és őrölt formában használni is lelkesen), hiszen…

 …kiváló (növényi) fehérje forrás

❗..rostokban gazdag, ami – megfelelő folyadékbevitel mellett – a székrekedés megelőzésében kulcsfontosságú lehet

….vasban és cinkben gazdag, amely nyomelemek megfelelő mennyiségű bevitele főként a válogatósabb gyerekeknél nagy kihívás!

 …tele van alfa-linolénsavval (ALA) és Omega-3 zsírokkal (előbbi szintén omega-3 forrás), melyek rendszeres fogyasztása támogatja az agy működését, a szív- és érrendszer egészségét és az immunrendszer ellenállóságát.

…az őrölt lenmaghoz hasonlóan szintén nagyon egyszerű az ételekhez adni. Keverhetjük palacsintába vagy muffinba, tejbegrízbe, adhatjuk zabkásához, sűrítésnél felhasználhatjuk pörköltekbe, főzelékekbe, rántottába, gyümölcsleveshez, turmixokhoz, zöldségkrémekben, krémleveshez is adhatjuk, esetleg rászórhatjuk bizonyos ételekre.

 …kisgyermekek is nyugodtan fogyaszthatják, ha már jópár zöldség gyümölcs bevezetésre került, és a kombinált ételekhez jól passzítható. Mindenkinél máskor jön el ez a pillanat. 11-12 hónapos korban célszerű bevezetni a babák étrendjébe.

Fontos❗Tárolására figyeljetek, legjobb, ha a hűtőben, jól zárható dobozban várja a sorát. Mivel a kedvező élettani hatások nemcsak a magban, hanem a belőle készült olajban is megtalálhatóak, fontos, hogy azt kizárólag a már kész ételekhez adjuk csak hozzá!

Ha bizonytalan vagy mikor melyik alapanyagot célszerű bevezetni a babád étrendjébe, töltsd le a hozzátáplálási kisokost.

Hozzátápláláshoz szükséges eszközöket keresel? Nézz szét webshopunkban: www.shop.manomenu.hu

Forrás:

FDA Responds to Three GRAS Notices for Hemp Seed-Derived Ingredients for Use in Human Food | FDA

https://www.supergreens.eu/hu/kendermag/

https://www.perfektnatura.hu/a_kendermag_jotekony_hatasai

ALAPANYAG KISOKOS