Indulás a strandra

Kigyermek(ek)kel elindulni a strandra nem egyszerű dolog de, hogy biztosan ne szegje kedvét semmi Anyának és Apának, hoztunk pár tippet nektek:

NASI, Tízórai, Uzsonna,

Bár sokat javult a helyzet az elmúlt pár évben, sajnos még mindig nem érzem igazán gyermekbarátnak a strandokon lévő büfék kínálatát, legyen szó étkezésről vagy csak egy kis nasiról. Éppen ezért én mindig készülök az étkezésen kívül egy kis finomsággal, hogy ha a Manó kéri, tudjak neki mit adni. Jó választás ilyen esetben néhány, kizárólag gyümölcsöt és zabpelyhet tartalmazó müzliszelet, jó minőségű akár teljeskiőrlésű lisztet vagy zabot tartalmazó keksz. A nyers gyümölcsök vagy zöldségek mellett helyet kaphatnak a zacskós gyümölcspürék is, illetve több nagyon jó minőségű puffasztott gabonákból készült terméket is bele lehet csempészni a strandtáskába. Ezeket egy helyen is meg tudod vásárolni a Rossmann üzleteiben.

Ha van időd és kedved otthon elkészíteni néhány ropogtatni valót, akkor az alábbi repectek közül is választhatsz:

Babakeksz receptek

Muffinok

ÉTKEZÉSEK

Nagyon fontos, hogy mielőtt elindultok, lehetőleg fogyasszatok el egy kiadós reggelit. Ha nem így tesztek indulás előtt, a gyerek tutira megéhezik az első kanyarban, neked pedig nem lesz energiád cipelni a sok motyót :-). Szóval mindenki jobban jár, ha egy finom reggeli elfogyasztás után indultok a strandra.

Fontos tudni, hogy nem csak a felnőttek, de a gyerekek is kevesebbet esznek általában egy strandolás alkalmával a meleg miatt, úgyhogy nem kell 3 fogásos szuper ebéddel készülnöd.

Egy zöldséges fasírt, vagy nuggets, esetleg egy quinoa saláta is jó választás lehet, mivel ezeket nem szükséges hűteni sem. párolt vagy rántott zöldséggel kiegészítve szuper ebéd ötletek ezek, és túl sok idő és energia sem szükséges az elkészítésükhöz.

Zöldséges sajtos nuggets

INNIVALÓ

Víz, víz, víz.. na jó víz és egy kis gyümölcs, vagy nagyobb babáknál víz + néhány csepp 100%-os gyümölcslé

        

De, hogy az étkezésen kívül biztosan semmi ne maradjon otthon, használjátok csekklistánkat.

 

Kellemes időtöltést!

ALAPANYAG KISOKOS