Hozzátáplálás – júliusi gyümölcsök, zöldségek

Nyakunkon az év legtermékenyebb hónapja – már ami a kertet illeti. Melyik gyümölcsöt szeretitek legjobban? A görögdinnyét? Esetleg a málnát? És mi a helyzet a zöldségekkel?

Olyan csodás időszak ez, hogy akár minden nap mást ehetünk egy hónapon keresztül!

Ugye nem feledkeztek meg a fagyasztva tartósításról sem? Szinte bármit pürésíthettek, és irány a fagyasztó a mi kis praktikus pürétartóinkban! Egy kis brokkoli, málnapüré, borsópüré, vagy esetleg fűszernövények?

Turmixolj, adagolj, kanalazz, fagyassz! Hidd el, télen nagyon jól fognak esni ezek a nyarat idéző finomságok!

A júliusi termények: gyümölcsök és zöldségek frissek, érettek és ízletesek, így kiváló választást jelenthetnek a hozzátáplálás során. Az idény gyümölcsök és zöldségek tartósítása lehetővé teszi, hogy azok az év egyéb időszakaiban is elérhetőek legyenek, amikor általában drágábbak vagy nehezebben beszerezhetők.

Hozzátáplálás szempontjából megosztok veletek pár ötletet, hogy miért célszerű eltárolni a júliusi terményeket:

  • Táplálkozási előnyök: A friss gyümölcsök és zöldségek nagyon táplálóak és tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Ezen gyümölcsök és zöldségek fogyasztása segít biztosítani a babád egészséges fejlődéséhez szükséges tápanyagokat.
  • Ízletes és változatos étkezés: Az eltárolás révén hozzáférhetsz ezekhez az ízletes alapanyagokhoz az év későbbi időszakaiban is, így változatosabbá teheted a babád étrendjét.
  • Költséghatékonyság: Az idény gyümölcsök és zöldségek tárolása gazdaságosabb, mintha az év egyéb időszakaiban vásárolnád meg. Júliusban olcsóbban beszerezheted ezeket az élelmiszereket, érdemes nagyobb mennyiséget vásárolni és tartósítani.

Az eltárolási módok lehetnek például: fagyasztás, szárítás, konzerválás vagy lekvár készítése. Ezek a módszerek lehetővé teszik, hogy meghosszabbítsd az adott szezonális gyümölcsök és zöldségek élettartamát, így azok hosszabb ideig megtartják tápanyagtartalmukat.

A püréfagyasztásról itt olvashattok bővebben: https://manomenu.hu/blog/hogyan-fagyasszuk-le-a-pureket

Kedvenc pürétartóinkat és jégkockatartóinkat pedig itt találjátok: https://shop.manomenu.hu/19-eteltartok

ALAPANYAG KISOKOS