5+1 kreatív ajándék az egészséges táplálkozás jegyében – nem csak Gyereknapra!

Közeleg a Gyereknap, amely évről évre picit komolyabb ünneppé növi ki magát – szerintem nagyon helyesen. Szülőként azonban hajlamosak vagyunk ilyenkor – szeretetünket ezáltal is kifejezve – picit jobban elkényeztetni a csemetéket, akár felesleges ajándékokkal is. Miért ne tennénk, ha a környezetünkben minden más családban is ugyanez a szokás eme jeles napon? Hidd el, nekem is ismerős a helyzet.
Hogy ne kelljen a trenddel szembeni ellenállásunk és a hatszázadik kisautó megvétele miatti bűntudat között választani, most mutatok Neked néhány olyan ajándékötletet, amelyek egyaránt okoznak örömet a gyermekeknek és szolgálnak hű barátként az egészségesebb, változatosabb étkezés megvalósításában is.

1, Manótányér kiszúróval: A mintás ManóTányérok segítségével igazi élménnyé teheted az étkezéseket, amely – lássuk be – válogatósabb gyermekeknél nem könnyű feladat.
A tányér mintája és a foodsafe anyagból készült kiszúró remek segítségedre lesz abban, hogy akkor is szemetgyönyörködtető tálalásokat alkoss, ha épp kevesebb kézügyességgel vagy megáldva, vagy időszűkében vagy. Az elkészült alkotás pedig garantáltan beindítja az aprónép fantáziáját, ezzel kellemes, játékos hangulatot varázsolva a szokásos étkezések köré.

Készítsetek autót a városba, esetleg öltöztessétek fel a kislányt, vagy kisfiút különböző anyagokból készült ruhákba… a lehetőségeknek csak a képzelőerőtök szabhat határt! Bónusz, ha a csodás megoldásokat együtt készítitek el!

2, Szendvicskiszúró szett: A ManóTányér ötletét veszik alapul a kiszúró szettek is, ugyanakkor több rugalmasságot, lehetőséget rejtenek magukban az alkotásra. Ugye te is próbáltál már csillagot, vagy napocskát vágni mondjuk egy uborkaszeletből – sikertelenül?
Nos, legyen szó dinoszauroszokról, cuki cicáról vagy épp puha mackóról – a kiszúróknak hála már mind könnyedén megelevenedhet csemetéd tányérján!

3, Ételtároló dobozok: Vannak gyerekek (és felnőttek), akik nem veszik jó néven, ha a különböző ételek összekeverednek, egymáshoz érnek a tányéron, vagy az uzsonnás dobozban – így már számukra nem lesz kívánatos az étel. Remek megoldások ennek elkerülésére a különböző rekeszekkel ellátott ételtároló dobozok, melyek a mókás megjelenésük mellett komoly praktikumot is rejtenek: ezekben garantáltan minden a neki kiszabott helyén marad!

Bento box /zöld/

4, Termosz: Az egészséges étkezés mellett kifejezetten fontos a megfelelő folyadékbevitel is. Sajnos a gyerekek zöme nem iszik elegendő (és megfelelő) folyadékot egy nap: vagy mert nem elég “kívánatos” számukra a felkínált ital, vagy mert simán elfelejtenek inni a napi történések forgatagában. Jó – és hatásos – segítség lehet egy cuki termosz, amely kéz és szem előtt van – akár otthon, akár a suliban is.

5, Gyümölcsös / zöldséges fa kirakós: Remek ajándék a kisebbeknek, akik még csak most ismerkednek a zöldségek és gyümölcsök nevével, formájával, fogalmával. Persze a nagyobbakkal is érdemes lehet elővenni, kifesteni és közben a különböző termények egészséges étkezésben betöltött szerepéről beszélgetni. Tapasztalataim szerint minél többet tudnak a gyermekek az ételek céljáról, eredetéről, annál kíváncsibbak és befogadóbbak lesznek irányukban – beleértve a kóstolási kedvüket is!

+1 Hátizsák: Nem tartozik közvetlenül az egészséges táplálkozás témakörébe, mégse tudtam kihagyni a cuki hátizsákokat a felsorolásból, hiszen a gyerekek nagyon szeretik őket. (Ezért lett ez a “plusz egy”.) Annyi sok szín és minta van, hogy minden gyerkőc garantáltan megtalálja köztük a számára legkedvesebbet! Természetesen a szuper termoszok és ételtároló dobozok (no meg egy-két fontos ‘kincs’) szépen elférnek bennük!

Legyen akármilyen cuki, és hasznos a meglepetés, egyet azonban ne felejts el: a Gyereknap elsősorban az együtt eltöltött időről és a közös mókázásokról szól. Szenteld ezen a napon minden figyelmedet a gyermekednek – számára ugyanis ez a legszebb ajándék.

Pin It on Pinterest

Share This