5+1 érv az otthon készített tízóraik mellett

Ezért készítsd el Te gyermeked tízóraiját!

Hamarosan kezdődik a suli, így mint minden kisiskolás gyermek szüleinek, nekem is egyre inkább a tanévkezdés körüli teendőkön jár az eszem. A tanszerek beszerzése vagy a könyvek bekötése mellett a napi tízóraik és uzsonnák megtervezése nekem ugyanolyan fontos feladat. Könnyebb lenne persze csak egy kis zsebpénzt adni és a sulibüfé felé irányítani a fiamat, de én az otthon, házilag összekészített és összecsomagolt snack dobozban hiszek. 

Össze is szedem Neked, hogy miért! 

1, Egészségesebb: Sokkal kiegyensúlyozottabbá teheted gyermeked étkezését, mintha például minden reggel egy kakaós csigát vennél neki. A változatos tízórai hozzásegít az egészséges életmódhoz, ha a megfelelő alapanyagokat választod. Így egy kis odafigyeléssel könnyű lehet például a hozzáadott cukrot, színezékeket, tartósítószereket és a magas sótartalmú finomságokat kihagyni a repertoárból.

2, Ellenőrizhetőbb: Ha te csomagolod gyermeked ételét, ügyelhetsz arra, hogy mit tartalmazzon a snack doboz és mit ne, ezen kívül pedig a legfontosabb alapanyagok megfelelő elosztásáról is könnyűszerrel gondoskodhatsz.

3, Változatos és mókás: Minden nap más-más ízharmóniával és művészi alkotásokkal kápráztathatod el gyermekedet, hiszen alkalmad nyílik kísérletezni a színekkel, a formákkal és az ízekkel is.

4, Segít a válogatósság lekűzdésében: A változatos formáknak, textúráknak, színeknek és ízeknek köszönhetően a tízórais doboz tartalma soha nem lesz unalmas, így nagyobb az esély, hogy maradéktalanul el is fogy! Ha pedig közösen tervezitek meg és készítitek össze a másnapi bento box tartalmát, azzal méginkább segítheted gyermeked érdeklődését a különböző ételek iránt! 

5, A szerető otthon biztonságát nyújtja: Az otthon, gondosan elkészített étel már alapból a szeretetet és törődést sugallja, de ha igazán szeretnéd motiválni gyermekedet az iskolai helytállásban, akár bátorító, kedves üzeneteket is rejthetsz a dobozba, vagy írhatsz például a banánhéjra. 

+1 Praktikus: Noha elsőre talán nem úgy tűnik, némi rutinnal az uzsonnástáska otthoni elő- és összekészítése időt és energiát is spórolhat neked! Kiváló alkalom lehet az előző napi maradék újra felhasználására, és ha egy kis tervezéssel előre tudod, hogy miket szeretnél csomagolni, jócskán megkönnyíti a bevásárlást is. 

 

Mindennek az elősegítésére készült az INDUL A SULI” EBOOK, amelyben nem csak könnyen elkészíthető, egy hónapra előre tervezhető tízórai és snack ötletet osztok meg Veled, hanem további tippeket és praktikákat is arra vonatkozóan, hogy hogyan legyen a bento box tartalma tuti siker – és fogyjon el az utolsó morzsáig. 

Mert egy fárasztó nap után az üres tízórais doboz látványa felér egy kisebb győzelem érzetével, nem? 🙂

Az ebook már elérhető ITT!

Sikeres évkezdést és sok-sok üres uzsonnás dobozt kívánok Neked is! 

Ölellek,

Évi

További érdekes blogbejegyzéseket találsz a weboldalon -> ITT!

ALAPANYAG KISOKOS