Újabb és újabb reggelek, és már nincs ötleted, milyen finomságot készíts?
Segítünk néhány ötlettel 🙂

MÁLNÁS-KÓKUSZOS ZABPEHELY
· zabpehely
· tej
· málna
· kókuszreszelék
· tetejére darált lenmag
A zabpelyhet forró tejjel, növényi tejjel vagy vízzel forrázd le. Pár perc múlva keverd hozzá a málnát és kevés kókuszreszeléket. A tetejére szórhatunk egy kevés darált lenmagot.
SAJTOS-BROKKOLIS MUFFIN
· 1 fej brokkoli
· 1 gerezd fokhagyma
· Petrezselyem
· Tejföl
· 1 db tojás
· Reszelt sajt
A brokkolit szedd rózsáira, mosd meg, és egy gerezd fokhagymával együtt 7 percig főzd. Turmixold le, és adj a masszához petrezselymet, tejfölt, egy tojást és reszelt sajtot. Egy másik tálban egy tojásfehérjét keverj habosra, és szép lassan dolgozd a masszába. Kanalazd a formába, és 180 fokon 25 perc alatt süsd készre.
AVOKÁDÓKRÉM
· 1 fekete héjú avokádó
· 1 gerezd fokhagyma
· 1 szál újhagyma
· 1 paradicsom
· 2 evőkanál natúr joghurt
· kevés lime lé
· kevés só-bors
Minden alapanyagot turmixolj össze. Tipp: Nagyobb gyerekek szívesen fogyasztják pirított kenyérrel, reszelt sajttal.
BANÁNKENYÉR
· 2 banán összenyomva
· 160g liszt / tk, és zabliszt vagy durum
· 2 tojás
· 1 tk szódabikarbóna
Keverd össze a hozzávalókat / ha túl száraznak érzed tehetsz hozzá 1-2 kanál zabtejet, majd sütőpapírral kibélelt sütőformában süsd meg. Kb. 180 fokon 30-40 perc, de ez a formától is függ. Magában, de lekvárral vagy gyümölcsszósszal is.
ALMÁS GALUSKA
• 1 alma
• 10dkg durumliszt
• fahéj
• 1 vanília cukor
Az összes alapanyagot keverd össze annyi liszttel, hogy nokedli állagú legyen. Szaggass belőle nokedlit, főzd meg, majd gyümölcspéppel, lekvárral, vagy akár joghurttal tálald.
További recepteket itt találsz:
Ternékeink: