11 étel, melyektől jobban alszanak a gyerekek

NEHEZEN ALSZIK EL A GYERKŐC? 👶

Sajnos a szülők többsége arról panaszkodik, hogy a kisgyermeke nehezen alszik el, vagy sokszor felébred alvás közben. Számtalan „csodaszert” ajánlanak már a szakértők és a gyógyszergyártók,

de ne feledjük: a legjobb megoldást mindig a természet nyújtja!

Számtalan élelmiszer tartalmaz olyan anyagokat, amelyek fontosak a jó alváshoz: ilyen például a TRIPTOFÁN (ez egy esszenciális aminosav, ami az alvási ciklus szabályozásában játszik szerepet. A szervezet nem képes előállítani ezt az aminosavat, így az étrendből kell biztosítanunk), a MELATONIN (ez egy hormon, amelyet a tobozmirigy termel, és az alvás-ébrenlét ciklust szabályozza) és a MAGNÉZIUM (amely hozzájárul a relaxációhoz és stresszcsökkentéshez, ami segíthet elalvás előtt és alvás közben is. Hiányállapotban azonban alvászavarokat és fokozott stresszérzetet is okozhat).

Az alábbi élelmiszerek tartalmaznak ezek közül egyet vagy többet is, így elősegítik a kicsik nyugodt alvását (mellette olvashatod, mikortól vezethető be a baba étrendjébe):

kiwi (9-10 hónapos kortól)

cseresznye (9-10 hónapos kortól)

bogyósok (9 hónapos kortól)

banán (6 hónapos kortól)

zabkása (6 hónapos kortól)

sajt, pasztőrözött (7-8 hónapos kortól)

joghurt (7-8 hónapos kortól)

anyatej

tojás (7-8 hónapos kortól)

chia (11-12 hónapos kortól)

avokádó (6 hónapos kortól)

ananász (10 hónapos kortól)

Persze fontos megjegyezni, hogy minden gyermek más, és egyes ételek hatása eltérő lehet. Mindig figyelj az esetleges allergiákra vagy érzékenységekre. Az alvásproblémáknak több oka lehet, és az étrend csak egy tényező a komplex egyensúlyban.

Ha további kérdésed van gyermeked táplálásával kapcsolatban, keresd szakértőinket: ManóMenü/tanácsadás-oktatás

Prémium minőségű termékeinket itt találod: shop.manomenu.hu

ALAPANYAG KISOKOS