Alapanyag

Szezonális finomságaink – mák

Tradicionális konyhánk egyik elhagyhatatlan alapanyaga a mák, amelyről azonban kevesen tudjuk, hogy micsoda vitaminbomba is valójában! Talán emiatt elhanyagolt vendég az étlapon a mindennapokban, pedig

Tovább olvasom »

Szezonális finomságaink – Dió

A legtöbb ünnepi sütemény kihagyhatatlan alapanyaga a dió – így érdemes gondoskodni róla, hogy még Karácsony előtt biztonsággal bevezessük babánk étrendjébe! Jó, ha tudjátok, hogy

Tovább olvasom »
Mikortól adható narancs a babának

Citrusok bevezetése – a narancs

A narancsoknál két csoportot különböztetünk meg íz szerint: édes és keserű. Az édes fajták közül a legismertebbek: Valencia, Navel, Jaffa, Shamouti, Tarocco, Moro (vérnarancs)Keserű fajta

Tovább olvasom »

Hozzátáplálás kezdete – az avokádó

Az avokádó puha és tápláló, így fantasztikus választás a kóstoltatás és hozzátáplálás kezdeti időszakában. Sima és krémes textúrájú miatt könnyen pépesíthető. Babáknak más gyümölcsökkel, zöldségekkel

Tovább olvasom »

Paprika a hozzátáplálásban

Mikor a paprikára gondolunk, valószínűleg sokaknak a T.V. paprika jut eszébe. Legutóbb mikor így mondtam, Martin megkérdezte, hogy ’Anya, mi köze a tv-nek a paprikához?’

Tovább olvasom »

Mikortól ehet nektarint a baba?

Szezonális finomságok – NEKTARIN Július végén már kijelenthetjük, hogy a nyár sűrűjében vagyunk, ami azért is szerencsés, mert sokféle friss gyümölcsöt tudunk beszerezni, vagy akár

Tovább olvasom »
ALAPANYAG KISOKOS