Hozzátáplálási hibák 2. – Így kerülheted el a válogatósságot
Hozzátáplálási hibák - 2. Rész Előző héten indított cikksorozatomban célul tűztem ki, hogy segítek Nektek elkerülni egy-egy olyan hibát a hozzátáplálásban / a gyermek korai éveiben, amelyek ártalmatlannak tűnhetnek, de később sajnos válogatósságot,...
Hozzátáplálás hibák – 1. Rész
Hozzátáplálás hibák - 1. Rész Mind a ManóMenü csoportban, mind a receptkönyvem kapcsán nagyon sokszor felmerül a téma: kinek mennyire válogatós a gyermeke?Bevallom őszintén, Martinnal, nem igazán voltak nagyobb “szenvedős” időszakok.Noha alapvetően úgy...
A füge fantasztikus ereje
A füge ma már hazánkban is egyre gyakrabban termesztett gyümölcs, hiszen a forró nyaraink kedveznek a növekedésének. Tudtátok, hogy léteznek 10-12 méter magasságú fügefák is? Na persze az ilyeneket inkább a földközi-tengeri országokban kell keresnünk. Itthon inkább az...
Amit még nem tudtál az uborkáról
Az uborka ugyanolyan vicces, mint a dinnye, vagyis amíg az valójában zöldség, az uborka gyümölcs. Szeretem a természetnek ezeket a tréfáit, és remélem, te sem bánod, hogy néha megosztok veled ilyen információkat is. Egyébként az uborka az egyik legrégebbi termesztett...
Őszibarackos szilvapüré babakeksszel
Kiss Katalin csoporttagunk receptje alapjánHozzávalók:1 közepes őszibarack ½ -1 szem szilva héj nélkül1 db babakekszElkészítés:A hozzávalókat pürésítjük, a végén belereszelünk babakekszet. De utóbbi választható, lehet gríz, zabpehely vagy enélkül is...
Őszibarackos burgonya csirkemellel
Kiss Katalin csoporttagunk receptje alapjánHozzávalók:1 közepes őszibarack 1 közepes burgonya1 adag natúr főtt csirkemellOliva olajElkészítés:A hozzávalókat összekeverjük és pürésítjük. Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:IOS: ITT...
Banán-meggy-gesztenye püré
Kovács-Harcz Barbara csoporttagunk receptje alapjánHozzávalók:1 banán15-20 szem meggy3-4 szem gesztenyeElkészítés:A hozzávalókat apróra vágjuk és turmixoljuk. Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:IOS: ITT TÖLTHETED LEAndroid: ITT TÖLTHETED...
Csicseriborsó leves
Megyeri-Molnár Mariann csoporttagunk receptje alapjánHozzávalók:Oliva olajMargarinPóréhagyma2 gerezd fokhagyma30 gr főtt csicseriborsó2 kisebb burgonyaElkészítés:Oliva olaj és margarin keverékén megdinszteljük a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk az...
Tavaszi zöldségleves gerslivel
Megyeri-Molnár Mariann csoporttagunk receptje alapjánHozzávalók:Oliva olaj1 kisebb fej vöröshagyma3 db sárgarépa2 db fehérrépa2 marék gersliPirospaprika1 karalábé1 marék borsóPetrezselyemElkészítés:A felaprított hagymát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a...
Körtés burgonyapüré
Kiss Katalin csoporttagunk receptje alapjánHozzávalók:1 közepes burgonya½ körteElkészítés:A burgonyát megfőzzük, majd burgonya nyomón pépesítjük, majd hozzáadjuk a meghámozott pürésített körtét. Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt...