Hozzátáplálási hibák 4. rész
Hozzátáplálási hibák - 4. Rész Elérkeztünk a hozzátáplálást érintő bakik, hibák utolsó posztjához. Egy olyan “apróságot” hoztam mára, amit nagyon nehéz tetten érni és valószínűleg kisebb-nagyobb mértékben legtöbbünk elkövette már.Ez a malőr pedig nem más,...
Hogyan előzd meg a válogatósságot
Hozzátáplálási hibák - 3. Rész Az elmúlt hetekben a hozzátápláláskor elkövetett óvatlan hibákról írtam nektek pár gondolatot. Azokról az apró bakikról, amelyek többségét akarva-akaratlanul mindannyian elkövetjük, ezzel nehezítve a saját (és gyermekünk)...
Hozzátáplálási hibák 2. – Így kerülheted el a válogatósságot
Hozzátáplálási hibák - 2. Rész Előző héten indított cikksorozatomban célul tűztem ki, hogy segítek Nektek elkerülni egy-egy olyan hibát a hozzátáplálásban / a gyermek korai éveiben, amelyek ártalmatlannak tűnhetnek, de később sajnos válogatósságot,...
Hozzátáplálás hibák – 1. Rész
Hozzátáplálás hibák - 1. Rész Mind a ManóMenü csoportban, mind a receptkönyvem kapcsán nagyon sokszor felmerül a téma: kinek mennyire válogatós a gyermeke?Bevallom őszintén, Martinnal, nem igazán voltak nagyobb “szenvedős” időszakok.Noha alapvetően úgy...
Válogatós a gyermeked? Lehet, hogy neofóbiás.
Nem akar enni a gyermeked? Visszautasítja az ételt? Válogat? Mindig csak egyfélét kíván? Túl keveset eszik? Megvan az oka. Minden gyermek máshogy viszonyul az ételhez, ahogy mi, felnőttek is. Van, aki sokszor eszik keveset, van, aki viszont habzsol. Ha szinte csak...
Málnás pohárkrém
Kiss Katalin csoporttagunk receptje alapjánHozzávalók:250 g mascarpone2 dl tejszín Ízlés szerint cukor/nádcukor/ki mit használ ( kb 50g)A málnaszószhoz:Pici fahéj2 ek étkezési keményítőKevés vízNádcukor - elhagyható, ( kb 3 ek) kb 300 g málnaElkészítés:A...
Őszibarackos szilvapüré babakeksszel
Kiss Katalin csoporttagunk receptje alapjánHozzávalók:1 közepes őszibarack ½ -1 szem szilva héj nélkül1 db babakekszElkészítés:A hozzávalókat pürésítjük, a végén belereszelünk babakekszet. De utóbbi választható, lehet gríz, zabpehely vagy enélkül is...
Őszibarackos burgonya csirkemellel
Kiss Katalin csoporttagunk receptje alapjánHozzávalók:1 közepes őszibarack 1 közepes burgonya1 adag natúr főtt csirkemellOliva olajElkészítés:A hozzávalókat összekeverjük és pürésítjük. Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:IOS: ITT...
Banán-meggy-gesztenye püré
Kovács-Harcz Barbara csoporttagunk receptje alapjánHozzávalók:1 banán15-20 szem meggy3-4 szem gesztenyeElkészítés:A hozzávalókat apróra vágjuk és turmixoljuk. Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:IOS: ITT TÖLTHETED LEAndroid: ITT TÖLTHETED...
Csicseriborsó leves
Megyeri-Molnár Mariann csoporttagunk receptje alapjánHozzávalók:Oliva olajMargarinPóréhagyma2 gerezd fokhagyma30 gr főtt csicseriborsó2 kisebb burgonyaElkészítés:Oliva olaj és margarin keverékén megdinszteljük a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk az...