Öreg Tünde – SÜTŐTÖKÖS HÚSGOLYÓK, ÉDESBURGONYA PÜRÉVEL ÉS PÁROLT LILA KÁPOSZTÁVAL

Hozzávalók 3 személyre (2 felnőtt és 1 jó evő gyerkőc):

  • Húsgolyókhoz:

– 500 g darált hús (sertés és marha keverve

– 500 g sült sütőtök

– 1 nagy fej vöröshagyma

– 1-2 gerezd fokhagyma

– 2 ek. teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt

– fél tk. őrölt pirospaprika

– fél tk. só

– fél tk. őrölt gyömbér

– 4-5 ek. 7 gabonás pehely (meghempergetéshez)

  • Püréhez:

– 400 g édesburgonya

– 300 g burgonya

– diónyi vaj

  • Káposztához:

– 500 g lilakáposzta

– 1 csipet só

– diónyi vaj

 

Elkészítés:

  • A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és alacsony lángon fedő alatt elkezdjük párolni.
  • A vöröshagymát nagyon apróra felvágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk.
  • A húsgolyók hozzávalóit(a 7 gabonás pehely kivételével) egy nagy tálban összekeverjük.
  • A masszából a kezünkkel kisebb diónyi nagyságú golyókat formázunk amiket meghempergetünk a végén a 7 gabonás pehelyben és sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  • A 200 fokra előmelegített sűtőbe rakjuk sülni körülbelül 40 percig, amíg szép barnàk nem lesznek.
  • Amíg a burgonyák párolódnak és a húsgolyók sülnek, legyaluljuk a lilakáposztát majd egy serpenyôbe tesszük a vajat, rá a káposztát, egy csipet sóval megszórjuk és sokszor kevergetve alacsony lángon megpároljuk.
  • Ha a burgonyák megpuhultak, hozzá tesszük a vajat és összetörjük/pürésítjük.
  • Ha a húsgolyók is megsültek, tálalhatunk.

 

Pin It on Pinterest

Share This