Fejes Anita  – Joghurtos zöldbab főzelék, sàrgarépàs-brokkolis zabfasírttal, sütőpapírban sült fokhagymàs-kakukkfüves csirkemellel

Hozzàvalók:

Főzelék:

  • 25 dkg zöldbab
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2,5 dl víz
  • 1 kocka hàzi ételízesítő /manómenüs/
  • Fél csokor kapor
  • Oliva olaj
  • 1 csipet himalàjai só
  • 1 pohàr natúr joghurt
  • 1,5 ek. Zabpehely liszt

 

Fasírt:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 sàrgarépa reszelve
  • 2-3 brokkoli rózsa reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kocka hàzi ételízesítő /manómenüs/
  • 2 dl víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Petrezselyem ízlés szerint
  • 20-25 dkg zabpehely
  • 2 ek. Szezàmmag
  • 1 mk. Őrölt kömény
  • 1 tojàs
  • Oliva olaj

 

Csirkemell:

  • 1 csirkemell
  • Fél csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. Szàrított Kakukkfű
  • Fél tk. Bors
  • 1 kocka hàzi ételízesítő /manómenüs/
  • 1 csipet só

 

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, a fűszerekkel bedörzsöljük, ràcsepegtetünk pàr csepp oliva olajat és sütőpapírba csomagoljuk. Tepsibe tesszük, majd 180 °C-on 30-40 percig sütjük.

Közben a fasírthoz felkockàzzuk a hagymàt és olajon megdinszteljük. Hozzàadjuk a reszelt zöldségeket,zúzott fokhagymàt, fűszereket, petrezselymet és megpàroljuk. Ha kész, felöntjük a vízzel, majd ha felforrt hozzàadjuk a zabpelyhet, szezàmmagot és kb 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről és kihűtjük.

Amíg hűl el is készül a főzelék.

A hagymàt felkockàzzuk és megdinszteljük. Rànyomjuk a fokhagymàt, megszórjuk pirospaprikàval és felöntjük vízzel. Ha felforrt beleszórjuk a babot, fűszerezzük és puhàra főzzük. A natúrjoghurttal elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a főzeléket.

A kihűlt fasírthoz hozzàütünk egy tojàst, jól elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat adagolunk. Minden kupacra cseppentünk 1 csepp olivaolajat. 180°C-on 20 perc alatt arany szinűre sütjük.

Pin It on Pinterest

Share This