Juhász-Borsy Gabriella – Cheddaros rudacskák, karfiolos-brokkolis krumplipüré, cékla mártogatóssal

Hozzávalók:

Cheddaros rudacskákhoz:

  • Fél kg sertés darálthús
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g vörös cheddar sajt
  • 4 ek teljeskiőrlésű panírmorzsa
  • 1 tojás
  • Só, bors ízlés szerint
  • Kókuszzsír

 

Karfiolos-brokkolis krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fél brokkoli
  • 1 fél karfiol
  • 50 g teavaj
  • 2 dl tej
  • só, bors ízlés szerint

Joghurtos cékla mártogatós:

  • Fél pohár natúr joghurt
  • 4-5 jégkocka tartónyi céklapüré

 

A darálthúst ízesítem sóval, borssal ízlés szerint. Bele reszelem a vöröshagymát, fokhagymát és a chaddar sajtot. Teszek bele egy tojást és a panír morzsát is bele szórom, majd össze gyúrom. Kis rudacskákat formázok belőle és a tepsibe rendezem. Kókuszzsírral szoktam átkenni és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 25 percre.

A krumplipüré szokásos módon készül, megfőzöm a krumplit sós vízben, majd a végén mikor leöntöttem róla a vizet bele teszem a vajat és a tejet és pürésítem. A brokkolit és a karfiolt párolom, majd ketté szedve a krumplipürét egyikhez a karfiolt másihoz a brokkolit adom.

A céklamártogatós előre készített cékla püréből van, amit anno csak megfőztem és egy kis köménnyel fűszerezve pürésítettem, így tettem el a mélyhűtőbe. Úgyhogy csak kivettem a mélyhűtőből felmelegítettem, majd natúr joghurttal össze kevertem.

Pin It on Pinterest

Share This