Gál Bea csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók :

Golyókhoz:

  • 20 db aszalt datolya (egy csésze)
  • 2 dl meleg víz
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 ek karob por (púpos, vagy kakaót használhatsz helyette)
  • fahéj ízlés szerint
  • vanília ízlés szerint

Hempergetéshez:

  • 4 dkg kókusz reszelék

Elkészítés:

A datolyát megmossuk és egy kis tálba tesszük, majd a meleg vízzel leöntjük és áztatni hagyjuk, hogy megpuhuljon. Majd a megpuhult datolyákat a többi hozzávalóval együtt egy aprítóba tesszük – ez lehet elektromos aprítógép is. Aprítás közben, ha szükséges, a datolya áztató vízéből annyit tegyünk hozzá, hogy formázható, krémes állagú legyen. A masszából formázzunk golyókat, és forgassuk bele kókuszreszelékbe.

Pin It on Pinterest

Share This