Prókai Orsolya csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb alma
  • 2 dl birsalma lekvár
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 dl zabtej
  • 1 kis kanál sütőpor
  • fahéj

Elkészítés:  Megpucoljuk az almákat, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk szeletekben. Megszórjuk fahéjjal, majd a tetejére rákanalazzuk a lekvárunkat.  A margarint felolvasztjuk és az összes tésztához való alapanyagot hozzátesszük, (tojás, cukor, vaníliás cukor, lisztek, zabtej, sütőpor), majd egy turmix segítségével összedolgozzuk. A kész tésztát a korábban tepsibe helyezett alma szeletekre öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Miután elkészültünk a sütéssel, várjunk kicsit míg kihűl a tészta és megfordítjuk a tepsit, így a tészta kerül alulra az alma pedig felűre.

 

Tipp: Óvatosan használjuk a cukrot, mert a lekvár is édes. A sütőpor elhagyható, ha azt szeretnénk, hogy kicsit tömörebb, de vékonyabb legyen a tésztánk.

Pin It on Pinterest

Share This