Molnár-Kőhalmi Eszter receptje alapján

Hozzávalók:
Száraz rész:
15 dkg apró szemű zabpehely
10 dkg rétesliszt
1/2 kk szódabikarbóna
Pici só
Fahéj

Nedves rész:
12.5 dkg ráma
6 dkg kristálycukor
6 dkg barna cukor
1 tojás

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A nedves hozzávalókból a rámát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhes keveréket. A kétféle alapanyag keveréket jól összegyúrjuk. Kikent, vagy sütőpapíros tepsibe diónyi gombócokat formázunk vizes kézzel. A gombócok tetejét kicsit lelapítjuk. 12 perc alatt 180 fokon készre sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This