Vaníliás csiga

recept leírása

Kiss Katalin csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
500 g liszt
2,5 dl tej
2 db házi tojás
1 csipet só
3 ek nádcukor
1 csomag van.cukor
25 g friss élesztő
100 g olvasztott margarin
Töltelék:
2 csom.van.pudingpor
600 ml tej
4 ek nádcukor (ízlés szerint)

Elkészítés:
1 dl tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval dagasztjuk. Nagyon lágy tésztát kapunk!! Szükség esetén plusz liszt, de csak annyi, hogy ne ragadjon túlzottan. Meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ezalatt a pudingot elkészítjük, kihűtjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk kb fél cm vastagra. A pudinggal megkenjük majd a hosszabbik felétől kezdve szorosan feltekerjük, kb 2 cm-es darabokra vágjuk sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 30-35 perig sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Vöröslencsés krémleves

Húsvéti mézeskalács

Töltött répás finomság