Tinning Edit csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 250 g liszt (teljes kiőrlésűt is használhatunk)
  • 250 g túró
  • 200 g sütő margarin/ vaj
  • Só ízlés szerint
  • Reszelt sajt

 

Elkészítés:
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd hagyjuk állni a tésztát egy kicsit. Ezután vékonyra kinyújtjuk. Felverünk 1 tojást és megkenjük vele a fele tésztát majd ráhajtjuk a tészta másik felét.
Ezt addig ismételjük amíg a tésztánk engedi és hajtani tudjuk. Amikor már nem tudjuk tovább hajtogatni, akkor kinyújtjuk, majd szaggatjuk A formákat tepsire helyezzük és  megkenjük a tetejét tojással majd végül megszórjuk reszelt sajttal.180 fokon 25-30 perc alatt arany barnára sütjük.

Pin It on Pinterest

Share This