Kovacs Katalin‎ csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:

2 tojás
4 kanál túró
Fél csomag vaníliás cukor
2 kanál finomítatlan nádcukor
2 kanál víz
1 teáskanál sütőpor
1 kanál olaj
8-10 kanál liszt (tojás mérettől függően)
Csipet só

Elkészítés:
A tojás fehérjét a cukorral, csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a vízzel, túróval, vaníliás cukorral és az olajjal habosra keverjük. Ha elkészült óvatosan a fehérje habot hozzákeverjük, majd belekeverjük a lisztet. 1-2 evőkanálnyi mennyiséget félreteszünk, ehhez keverünk színezésként 1 teáskanálnyi kakaóport. A formába tesszük a masszákat, és 180 fokon 20 percig sütjük.

Pin It on Pinterest

Share This