Mayer Erika csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:

25 dkg szoba hőmérsékletű margarin vagy vaj
1 csipet só
25 dkg zsíros tehéntúró
16 dkg kristálycukor
2 tojás
25 dkg fehér finomliszt
1 csomag sütőpor

Elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre.
A margarint enyhén megolvasztjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel. Hozzákeverjük a tojásokat, a lisztet és a sütőport. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. A sütési idő kb. 50 perc, de tűpróbával ellenőrizzük. Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tányérra. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Pin It on Pinterest

Share This