Rimóczi-Ignác Karolina csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 150 g fehér liszt
  • 150 g tönkölyliszt
  • 125 g margarin/ vaj
  • két egész tojás
  • élesztő
  • 1 dl tej

 

Elkészítés:

A fehér lisztet és a tönkölylisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Teszünk bele sót,majd ezután a két egész tojást, a  tejben felfuttatott élesztőt,majd összegyúrjuk az egészet. Nem kell keleszteni. Kinyújtjuk a tésztát tetszőleges vastagságúra, tojással megkenjük a tetejét,megszórjuk reszelt sajttal és csíkokra vágjuk/ pogácsa formára szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°-on arany barnára sütjük.

 

Tipp:

Ha a tésztánk nem akar összeállni, akkor tejfölt tehetünk még hozzá. Ha túl lágyra sikeredett lisztet tegyünk még hozzá.

Pin It on Pinterest

Share This