Hozzávalók Czeglédi-Thiesz Panna csoporttagunk receptje alapján

50 g teljes kiőrlésű liszt / lehet keverni más nem TK liszttel is
125 g kókuszzsír
50 g bio nádcukor
2 db bio tojás sárgája
1 evőkanál búzadara
Mami kertjéből barack (fagyasztott) 5-6 db
1 kávéskanál fahéj
Lisztet,kókuszzsírt,nádcukrot,tojások sárgáját Összegyúrjuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Miközben pihen a tészta, a barackokat fahéjjal egy kis vízben felmelegítjük, én nem szoktam megvárni míg felforr.
A tésztát két részre kell osztani, egy kisebbre és egy nagyobbra. A nagyobbat egy sütőpapírral bélelt tortaformába – de akár lehet ez tepsi is – nyújtjuk, majd búzadarával megszórjuk vékonyan. Ráöntjük a barackot.
Kinyújtjuk a maradék tésztát, és ráhelyezzük a gyümölcs tetejére. A széleket eligazítjuk, a tetejét megkenjük tojással, és egy villával sűrűn megszurkáljuk. 180 fokon 30 percig sütjük.
Bármilyen szezonális gyümölccsel készíthető!

Pin It on Pinterest

Share This