Kovács Barbara csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
  • 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 6 dkg fehér tönkölyliszt
  • 7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/4. tk. szódabikarbóna
  • 1/4 tk. só
  • 17 dkg puha vaj
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 2 dkg steviával kevert eritrit
  • 2 tojás
  • 1 vaníliarúd kikapargatott magjai vagy 1/2 kk. vaníliaőrlemény
  • 0,6 dl tej
  • 1,2 dl víz

A krémhez:

  • 2 dl cukrozatlan habtejszín (35%-os)
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 dkg őrölt nyírfacukor

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra,  nagy tepsibe sütőpapírt teszünk. A liszteket elvegyítjük a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.A vajat összehabosítjuk (robotgép segítségével) a nyírfacukorral, az eritrites steviával és a vaníliával, utána egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd a tejet, végül pedig a kakaós lisztkeveréket. Belecsorgatjuk a vizet, és az egész tésztát habosra keverjük.A tésztából gombócokat adagolunk a tepsibe (kb. 4x5 gombóc fér egy tepsibe) úgy, hogy legyen köztük hely, mert el fog terülni a tészta sütés közben, és 8-10 perc alatt készre sütjük

Tipp:

Ha nincs fagyis kanalunk, akkor egy  uzsonnás zacskót megtöltünk a tésztával, levágjuk a csücskét és így porciózzuk ki a nagyjából 5 cm átmérőjű tésztaplecsniket.

Pin It on Pinterest

Share This