Dereginé Gál Bernadett csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 3 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 70 ml olaj
  • 3 dl tej
  • 35 dkg liszt
  • 10g sütőpor

 

Töltelékhez:

  • 1 kg szilva:
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 0,5 kk fahéj
  • késhegynyi szegfűszeg ( őrölt)

 

Elkészítés:

A szilvákat felezzük és eltávolítjuk a magokat. Rászórjuk a cukrokat és a fűszereket,majd jól összeforgatjuk. Minimum fél órát hagyjuk állni. Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal jól összedolgozzuk, hozzáöntjük a tejet majd a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre keverjük. Kivajazott tepsibe tesszük és a tetejét megszórjuk a korábban elkészített gyümölccsel. 180 fokos sütőben készre sütjük.

Tipp:

Langyosan szeleteljük és fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.

Pin It on Pinterest

Share This