Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 0,5 teáskanál rum aroma (kevés)
  • 1 csipet só
  • 2 ek porcukor
  • 8 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a porcukorral, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót, kevés rumot. Lágyabb tésztát kell kapnunk. Amikor összeállt, hozzáadjuk az 5 dkg olvasztott margarint. Jól ki kell dolgozni (Én gépben dagasztom meg.)Duplájára kelesztjük. Amint megkelt a tészta, kb. 2 cm vastagságúra  elnyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni kevés ideig. Közben az olajat felforrósítjuk, és lehet kezdeni a sütést. Közepes lángon sütjük, az első felét lefedve. Ha megfordítottuk, már nem kell lefedni. Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba  először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az olajba.

Pin It on Pinterest

Share This