Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 házi tojás
  • 2 ek tejföl
  • 2 kávéskanál só
  • kevés cukor
  • 15 dkg hideg margarin/vaj
  • zöldfűszer (hagyma, petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
  • reszelt sajt ( bármilyen sajtot használhatunk)
  • kömény ( bármilyen magvakat használhatunk)
  • szezámmag ( bármilyen magvakat használhatunk)
  • kb 10 dkg krémsajt- natúr v tejszínes

 

Elkészítés:
A lisztet a pici cukorral és sóval elkeverjük,majd  a hideg margarint/ vajat belemorzsoljuk. A tejfölt,a  krémsajtot, a tojás sárgáját és a zöldfűszereket is hozzáadva kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán kb 2-3mm vastagságúra kinyújtjuk és kb 1,5-2cm-es csíkokat vágunk belőle. Tetszőleges hosszúságúakat. Megkenjük tojásfehérjével melyet enyhén felverünk előtte és az általunk választott maggal megszórjuk és a csíkokat megtekergetjük. Előmelegített kb 180-200fokos sütőben sütjük kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Ha szükséges plusz liszt, hogy ne ragadjon.

Pin It on Pinterest

Share This