Kővári Stella csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
25 dkg trappista sajt (sósabb fajta)
25 dkg tehéntúró
15 dkg finomliszt
8.5 dkg margarin
1 db tojássárgája (kenéshez)
1 csipet só

Elkészítés:
Összegyúrjuk alaposan a hozzávalókat. Kb. 2 cm magasra kinyújtjuk. Kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük a tetejüket tojássárgájával, esetleg a türelmesebbek bekockázhatják díszítésként. Sajtimádók a tetejét is megszórhatják kicsit sajttal.m175 fokon, légkeveréssel, kb. fél óráig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje. Ez nem klasszikus pogácsa állagot ad, kicsit szaftosabb fajta, nem száraz, és nem puffad a kétszeresére, csak max. 3 cm magasra.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This