Nyirőné Sebestyén csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
Csipet só
1 tojás sárgája
½ dl langyos tej
1 ½ dkg élesztő
13 dkg ráma
1 púpos evőkanál tejföl
Pici cukor

Elkészítés:
A langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle.
Az összegyúrt tésztát pihentetjük egy órát, hogy duplájára kelljen a tészta. A már megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és 1 ½ -2 cm vastagra nyújtjuk. Tetszőleges formákra kiszaggatjuk. Tojásfehérjével megkenjük a pogácsa formákat és reszelt sajttal megszórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This