Gergán Adrienn csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

Tészta

  • 250 g búzafinomliszt
  • 200 g vaj
  • 200 g reszelt sajt
  • 1 kv. kanál só
  • 0,5 kv. kanál szódabikarbóna
  • 50 ml tej

Kenéshez

  • 1 db tojás
  • 25 g reszelt sajt
  • ízlés szerint só

 

A lisztet és a sót elkeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbónát. A hozzávalókból lágy tésztát készítünk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, ezután pedig tetszés szerinti méretre felvágjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal. Ízlés szerint sózzuk. A rudakat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 12-15 perc alatt készre sütjük.

Pin It on Pinterest

Share This