Kinga Zsófia Nemes csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg sárgarépa(tisztított, reszelt)
  • 3 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 0,5 csomag vaníliás cukor(bourbon)
  • 18 dkg vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor / lehet foszfátmentes is/
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 db kezeletlen narancs(leve és reszelt héja)
  • 1 ek vaj(a tepsi kikenéséhez)
  • 1 evőkanál finomliszt(a tepsi kikenéséhez)

 

Krémhez:

  • 15 dkg mascarpone
  • 0,5 csomag vaníliás cukor(bourbon)
  • 2 ek porcukor(ízlés szerint)

 

A vajat habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A répa levét kinyomkodjuk, majd a masszához adjuk a narancshéjjal és narancslével együtt, és jól összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a sütőporral és szódabikarbónával vegyített lisztet. Vajazott, lisztezett formába( most maciforma) simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 percig (tűpróba) sütjük 180 fokos sütőben, alul-felül sütésen.. Ha kihűlt, megrajzoljuk a maci fejét, kezét és lábait.

Tipp:

A cukor mennyisége a felére is csökkenthető és nádcukorral is kiválóan elkészíthető.

Pin It on Pinterest

Share This