Sokak kedvence a pudingos keksz, de nem tartottam eléggé gyerekbarátnak, ezért kicsit átalakítottam.

Hozzávalók

  • 12,5 dkg vaj + margarin / Lurpak
  • 12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt + tönkölyliszt keverék
  • 1 csomag prémium vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál méz
  • 2,5 dkg nádcukor
  • Fél vaníliarúd kikapart magja

 

Elkészítés:

A zsiradékot összekeverjük a mézzel és a cukorral, majd hozzákeverjük fokozatosan a pudingport és a lisztet. Kis golyót formázunk, amit sütőpapíros tepsiben kissé lenyomkodunk, majd 170-180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütünk.

Tipp:

Szuper karácsonyi keksz lehet belőle, ha kevés mézeskalács fűszerkeveréket teszel a tésztába / max egy fél kiskanálnyit/

Pin It on Pinterest

Share This