Harmathné Karakás Márta csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 0,5 kg túró
  • 6 tojás
  • 1 pohár tejföl (2 dl)
  • 16 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 14 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1-2 narancs reszelt héja és leve
  • porcukor

 

Elkészítése:

A túrót a tojásokkal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a cukrokat, és ezekkel is alaposan elkeverjük. Mehet hozzá a sütőporral elkevert liszt, majd a narancsok lereszelt héja és kifacsart leve. Egy közepes méretű (30×20) tepsibe öntjük a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Meleg ribizli mártással tálalhatjuk.

Pin It on Pinterest

Share This