Kovács Barbara csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 250 g finomliszt
  • 90 g porcukor
  • 2 ek méz
  • 125 g vaj(hideg)
  • 1 db tojás
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet só

 

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a fűszer-keveréket, a tojást, a mézes és egy csipet sót, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha a tészta összeállt, akkor fóliába csavarva fél órára a hűtőbe tesszük. A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk, majd a belisztezett pecséteket belenyomkodjuk. Egy megfelelő méretű pohár segítségével kiszaggatjuk a korongokat, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.185 fokra előmelegített sütőben hő légkeveréssel 8-10 perc alatt megsütjük.

 

Tipp:

Felesben teljes kiőrlésű lisztből is csinálhatjuk.

Pin It on Pinterest

Share This