Hozzávalók:
18-20dkg liszt / én most durum és tk tönkölyt használtam vegyesen
2 tojás
12 dkg vaj+margarin felesbe
1 kk sütőpor vagy szódabikarbona
0,5 dl kókusztej vagy sima tej
5 dkg finomítatlan nádcukor vagy 1 év felett méz
1-2 evőkanál kakaó vagy karobpor
1 ici pici só
Először a nedves alapanyagokat habosra keverjük, majd a száraz alapanyagokat hozzákeverjük. Ha picit sűrűnek érzed a tésztát akkor egy löttyintésnyi tejet tegyél hozzá.

Krém: 250g mascarpone /nem hideg/
2-3 evőkanál tejszín /hideg
Ízlés szerint cukor vagy 1 év felett 2 evőkanál méz / kóstold meg ha kész a krém és ha kell ízlés szerint még tegyél bele/
A tésztát nagy tepsibe simítottam szét hogy ne kelljen vágni. Kb 20 perc alatt elkészül 180 fokon.
Ha kihűlt a tészta érdemes felvágni olyan tejszelet méretűre amilyet szeretnél és így rátenni a krémet habzsák segítségével.
Utána be a hűtőbe és 3-4 óra múlva lehet enni.

Pin It on Pinterest

Share This